Hoogwaardigheidsbekleders en denge - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Paul en Marjon - WaarBenJij.nu Hoogwaardigheidsbekleders en denge - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Paul en Marjon - WaarBenJij.nu

Hoogwaardigheidsbekleders en denge

Door: Marjon

Blijf op de hoogte en volg Paul en Marjon

27 Oktober 2008 | Suriname, Paramaribo

Lieve mensen,

We hebben weer spannende dingen meegemaakt. Allereerst bleek dat afgelopen donderdag Paul is getroffen door denge, een vijfdaagse tropenkoorts waar hij nu inmiddels het ergste van achter de rug heeft (hopen we) Hij werd heel slap en moe en kreeg hoge koorts dus een dag later zijn we meteen naar de dokter geweest en hebben bloed laten prikken. Zijn bloedplaatjes niveau was toen al erg laag. Hij heeft paracetamol, vitamine C en een soort kalmeringstabletten gekregen. Meer kunnen ze niet doen behalve slapen slapen slapen. Dus Paul heeft in de afgelopen dagen acht jaar slaapachterstand ingehaald. Het gaat nu alweer een wat beter maar nog niet zo goed dat hij vandaag mee kon naar het openluchtmuseum. Dat was erg jammer want we kregen staatssecretaris Timmermans (van europese zaken) en minister Wolf van Onderwijs en Cultuur (Suriname) op bezoek! En zoals dat hier gaat kwam hij natuurlijk niet alleen... Een hele groep met fotografen, journalisten (waaronder Nina Jurna), de ambassadrice, de directeur van het zuiderzeemuseum, mensen van Stichting Herstelling Amsterdam (die we in Nederland ook al hadden ontmoet), etc. etc, kwamen mee. We hadden het terrein leuk versierd en ik bracht drankjes rond. Evert, de directeur gaf een speech over het belang van het museum op cultureel en educatief gebied, de mensen die er werkten waaronder Paul en Marjon twee architecten uit Nederland (!) en de kansarme jongeren die hier een vak leren. Vervolgens deden we een rondleiding over het terrein. Toen we net op weg waren kwam de voorlichter van Timmermans naar me toe om te vragen of ik een gigantisch plakaat (een blanco cheque zag ik meteen) zo snel mogelijk naar de plantagewoning kon brengen. Dus ik op m'n hakjes door de brandende zon rennend dat ding daar naar toe brengen. Eigenlijk was het niet eens de bedoeling om langs de woning te lopen want er was maar weinig tijd maar halverwege werd voorgesteld een D tour lang de plantage woning te maken waar de checque dus al pontificaal in de deuropening stond (wat later bleek niet helemaal de bedoeling was) Dus toen Timmermans beneden voor de woning (en voor de camera) zijn speech gaf zag je mij weer met m'n rode hoofd de trap omhoog klimmen om die cheque naar beneden te halen. Ik hoop niet dan jullie dat kunnen zien op het journaal want het wordt dus uitgezonden maandagavond RTL 4...(tenzij er natuurlijk iets belangrijks op wereldniveau gebeurt, hope not) Uiteindelijk was het dus een verassing dat we een ton kregen voor de renovatie van de plantage woning!!! Het leuke was dat de voorzitter in zijn speech zei dat wij als vrijwilligers aan de slag waren gegaan (mij aankijkend) om de woning te renoveren en dat er nu geld voor was waarop ik reageerde dat we er nu echt wat van konden maken. Vervolgens hebben we de rondleiding afgemaakt en kregen Paul en ik een uitnodiging om hier de renovatie van het ministerie van Volsgezondheid te bezichtigen, bij de ambassade op de borrel te komen en om in Den Haag bij meneer Timmermans op bezoek te komen om te vertellen wat we met zijn geld hebben gedaan!
Het was echt een supergeslaagd bezoek waar we veel nieuwe mensen hebben leren kennen en echt blij zijn dat we hier deel van uit mogen maken. Het was ook een goeie energieboost om van het museum een mooie plek te maken. En alle credits naar Evert en Carla die er echt wat van proberen te maken terwijl dat soms erg lastig is hier.
Thuisgekomen lag Paul in de hangmat en was al aardig fit waarop we hebben besloten de dag voor te zetten bij een lekker zwembad met een biertje en vol spanning wachten we het nieuws van morgen af... Jaa wij houden het nog wel even vol hier!
Liefs Marjon en Paul
check nieuws maandag 27 oktober RTL 4, half acht.

• 27 Oktober 2008 - 15:18

Philine:

En maar netwerken! Goed bezig hoor, en met een echt budget, kun je er inderdaad wat moois van maken. Hoewel de woning er van de buitenkant ook echt goed uit ziet. Volgende doel dus; de architectuurbladen!
    Succes verder, hopelijk is Paul snel weer de oude; maar wellicht veel uitgeruster! En ik zit voor de buis vanavond!

• 27 Oktober 2008 - 19:00

Jurre En Sophie:

Nou die zijn hard aan het werk zeg! (sophie)
    Ik vind jullie huis heel mooi (jurre)
    Ik wil weten of het leuk is daar (Sophie en Jurre)
    Zijn jullie nog naar mac Donnalds geweest? (Jurre en Sophie)
    Het item is op RTL4 geweest, we hebben jullie niet kunnen ondekken. Heel veel liefs en groetjes sophie en jurre en Sigrid want deze twee apen moeten nu echt naar bed...

• 27 Oktober 2008 - 19:58

Klarinde:

Hoi zus en zwager!
    Ik heb het het rtl nieuws gezien! Er werd best uitgebreid aandacht aan het item besteed. Gaf een goed beeld van hoe het er daar uit ziet. Veel van de mensen op jullie foto heb ik op tv gezien, jou helaas niet marjon.
    Hoe gaat het met jou Paul? Kun je de hangmat al weer een beetje uit?
    Voorzichting aan en beterschap!
    liefs, Klarinde, Bert-Jan, Paulien en Wouter

• 27 Oktober 2008 - 20:26

Tante Elly:

Dag Marjon en Paul,

Inmiddels alle berichten gelezen en de foto's gezien. En helemaal bijzonder: het bezoek van de staatssecretaris uit Nederland. Heel erg leuk om zo'n project op TV te zien. Ik kon jullie niet direct ontdekken (Paul bleek er niet bij te zijn, las ik later). Ik heb het ook op internet nog even weer gezien. Mooi zo'n geldbedrag erbij.
    Paul, je past toch wel even op jezelf, goed uitzieken!
    Veel succes en plezier verder.

Groetjes van tante Elly

• 27 Oktober 2008 - 21:01

Wendy J:

Klinkt super daar!!! Mooi werk en uniek om mee te maken denk ik, of niet? Ik lig over 8 weken ook weer lekker in t zonnetje... in Guatemala... Hmmmm....

Geniet!

• 27 Oktober 2008 - 23:21

Mijk:

Hee, lache man, jullie project op 't nieuws! Wel heel goed dat er zo'n budget beschikbaar is nu. Heb je rode hoofd trouwens niet gezien in beeld...jammer...! Wij worden hier trouwens langzamerhand weer heel winterwit :-( Succes met alles en blijf gezond! x Mijk

• 28 Oktober 2008 - 07:23

Jippe En Ellen:

Hey buurtjes!
    Helaas hebben we jullie niet gezien op het journaal, maar wel leuk om te zien en te horen dat jullie daar goed bezig zijn! Super gaaf dat jullie een steentje kunnen bijdragen. Het zag er goed uit.
    Wat een pech he paul dat je dat in die paar weken moet oplopen. Hopelijk ben je snel weer tip top fit.
    Boek van Nina Jurna is ook leuk om te lezen. Hoe staat het met het uitgaansleven? Al veel bakra vrienden gemaakt?Geniet ze nog daar!

• 29 Oktober 2008 - 08:43

De Jonkers:

We hebben het gezien, jullie helaas niet. Super dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Jullie worden hier wel een beetje gemist hoor, maar ja, het is voor het goede doel! Fijn dat Paul weer (bijna) de oude is, een biertje doet de rest, blijkbaar! We kijken uit naar jullie volgende bericht! Liefs van ons 4tjes

• 02 November 2008 - 18:57

Tante Coby:

hoi marjon en paul,
    wat ziet het er allemaal prachtig uit, ook jullie huisje. Als je met de boot naar het werk gaat heb je lekker geen file. Ik heb de uitzending met de staatssecr.gezien, zag iemand op de achtergrond met een grote cheque worstelen, was jij dat Marjon?
    Succes met deze uitdaging om iets moois van de plantagewoning te maken.
    Groetjes, tante Coby

• 09 November 2008 - 19:59

Winie En Richard:

heee wereldburgers,

jeutje spannende dingen allemaal die jullie beleven! wij hebben ook iets spannends meegemaakt: we hebben een nieuwe kast gekocht! hahaha...hmmm, nee tegen zoveel nieuws kunnen wij niet op. Paul, ben je al weer beter??? dat denge (?) dat klinkt toch best tropisch heftig. Hoe gaat het met het project? wat zijn jullie de hele dag aan het doen? ben benieuwd, ziet er allemaal wel serieus uit. Met ons gaat het allemaal goed! dikke kus van ons!!!